(VIDEO) Pogledajte policijsku brutalnost u Sarajevu: Izvlačili ih iz taksi vozila, pa šutali nogama

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste video klip policijske brutalnosti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Kako portal Crna-Hronika nezvanično saznaje, nemili događaj se desio u decembru 2022. godine kada su policijski službenici prilikom privođenja vozača i putnika putničkog taxi vozila marke VW prekoračili dozvoljenu fizičku silu nad mladićima.

Video snimak pokazuje kako su policijski službenici prvo zaustavili vozilo “Sarajevo Taxi” da bi nakon toga, mladiće izvlačili iz vozila, te ih nastavili tući na sarajevskoj ulici.

Video snimak su zabilježili mladići iz automobila koji se zaustavi iza nemilog događaja.

Kako doznajemo, nemili događaj se desio u Švrakinom selu a na intervenciju su izašli pripadnici MUP-a Novi Grad Sarajevo.

 

Zašto brutalnost policije prolazi nekažnjeno?

Raniji slučajevi policijske brutalnosti koju su građani prijavljivali instituciji Ombudsmena BiH nisu završavali povoljno po žrtve policijskog nasilja. Interne istrage policije, naprosto, nisu utvrdile nikakve nepravilnosti.

Ombudsmenka za ljudska prava u BiH naglašava kako je u ovim situacijama važno da svi građani koji su pretrpjeli brutalnost policije te incidente i prijave jer će jedan usamljeni građanin koji dođe da se žali na rad policije kao pojedinac teško uspjeti u svojim zahtjevima.

“Veoma je važno osnažiti građane da progovore o ovim situacijama. Institucije su samo servisi građana kojima oni daju vlast i moć, to treba imati na umu.”

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79