(VIDEO) Pogledajte spašavanje dva nedužna psa potpuno zanemarena od strane vlasnika

(VIDEO) Pogledajte spašavanje dva nedužna psa potpuno zanemarena od strane vlasnika


Članovi Udruženja za zaštitu životinja “Panter” iz Unsko-sanskog kantona poslali su par upozorenja i apela nadležnim institucijama da se na lokaciji Velike Kladuše nalaze nedužni psi koji su zanemareni od strane vlasnika.

Njihovo životno stanje je bilo ugroženo.

“Dobili smo prijavu, ovaj put za psa koji neće preživjeti još dugo i to nas zabrinjava. Pas je neuhranjen i dehidriran. Kost i koža i njemu treba hitna veterinarska pomoć. Pas se nalazi na lancu i na betonu. Dolazili su ljudi da pitaju, da preuzmu psa da se brinu o njemu, da ga spase. Ali vlasnik to odbija i veoma je nemaran. Ovim putem apelujemo državne institucije da zakon postoji. Primjenite ga” – izjavili su iz Pantera za portal Crnu-Hroniku.

“Tim životinjama treba briga i ljubav. Stop nasilju nad životinjama”

Nakon što su poslali upozorenje, reagovali su članovi udruženja koji su u večernjim satima otišli na lokaciju, te otuđili pse i spasili ih daljnih muka.

Pogledajte video

” Kada niko neće tu smo mi da odreagujemo. Na prošloj objavi smo vam predstavili problem na koji smo naišli. Problem je riješen. Međutim na licu mjesta smo zatekli dva psa u istom stanju. Oba su spašena.

Na osnovu izgleda i rana smo zaključili da su psi ili spremani za borbe ili korišteni kao trening za pse koji ulaze u borbu. Trenutno stanje pasa je stabilno te slijedi zahtijevan oporavak.”

Podsjećamo Udruženje “Panter” postalo je poznato i po akciji u kojoj su pretukli muškarca pod imenom Fahrudin koji bio akter nemilog događaja u kojem je preminula jedna nevina životinja. Kako navode članovi Udruženja Panter za Fahrudina zakon ne važi. Policijski službenici su više puta dolazili na njegovu adresu ali nikada nije adekvatno kažnjen.

Kako tvrde komšije, Fahrudin je godinama sijao strah u komšiluku a kao dokaz da mu “niko ne može ništa” usmrtio je nekoliko kučića.

“Ovo je važna poruka da su institucije za ovakve slučajeve zakazale, pa smo mi osnovali svoje udruženje i da ćemo reagovati na svako sljedeće zlostavljanje životinja na teritoriju Bosne i Hercegovine” – izjavili su članovi Udruženja “Panter” za portal Crna-Hronika.

Sekretar udruženja oglasio se za portal Crna-Hronika. Pogledajte šta je rekao

Molimo sve dobre ljude da nam pomognu u ovoj borbi.
  • Žiro račun : 5556000055725248
  • Swift : NOBIBA22
  • IBAN : BA395550000055801402
  • PANTER

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija