(VIDEO) Pogledajte u šta je pretvoren ruski konvoj koji je krenuo na Kijev

Fotografije snimljene u gradu Bači, 24 kilometra sjeverozapadno od Kijeva, pokazuju krvave posljedice jedne od najbrutalnijih zasjeda u ovome sedam dana starom ratu, piše Telegraph

Satelitske snimke pokazale su veliki ruski konvoj koji je prije par dana zaglavio na cesti za Kijev i koji su kasnije napale ukrajinske snage. Vojni stručnjaci kažu da se radilo o koloni oklopnih vozila dugoj 27 kilometara koja je postala laka meta za ukrajinsku vojsku.

Fotografije snimljene u gradu Bači, 24 kilometra sjeverozapadno od Kijeva, pokazuju krvave posljedice jedne od najbrutalnijih zasjeda u ovome sedam dana starom ratu, piše Telegraph.

Na videosnimcima koji su zabilježeni mobitelima vide se olupine tenkova i drugih oklopnih vozila. Na području grada Bače uništeno je oko 15 tenkova, ali i velik dio ulica. Drveće i kuće uz cestu nestali su u eksplozijama. Na nekim snimkama se vide mrtva tijela ruskih vojnika.

Pogledajte što su učinili s mojom kućom, ali mi smo im tako uzvratili i sada su od njih ostali samo rezervni dijelovi”, rekao je stanovnik.

Anatolij Fedoruk, gradonačelnik Buče, slavio je ovu pobjedu iako je pritom došlo i do razaranja mjesta.

“Oružane snage Ukrajine zaustavile su neprijateljsku kolonu. Ovo su rezultati njihove invazije i odgovora naših oružanih snaga. Nažalost, oštećene su i kuće, ali ćemo ih obnoviti. Želimo sve najbolje našim oružanim snagama koje su jako dobro odradile svoj posao. Sve će biti Ukrajina”, rekao je Fedoruk.

Niz cestu od Buče ukrajinske snage su protutenkovskim projektilima koje im je isporučio Zapad na mostu prema Kijevu uništile još jedan ruski konvoj. Ruska kolona vozila je uništena, a uz cestu se vide leševi.

Ruski konvoj koji je zaglavio na putu prema Kijevu prevozio je vojnike i opremu. Američka tehnološka kompanija je bila prva koja ga je snimila putem satelita. U nedjelju se konvoj protezao na oko 6 kilometara, a ubrzo je narastao na 27. Bio je tako dugačak da ga sateliti nisu mogli uhvatiti na jednoj snimci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79