(VIDEO) Policijska akcija u Sarajevu: Pronađeno 7,7 kg marihuane i 131 stabljika

Provodeći planske aktivnosti na pronalasku opojnih droga, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz razmjenu operativnih saznanja sa policijskim službenicima Treće PU, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, su dana 07.03.2022. godine u ulici Čobanija, općina Centar Sarajevo izvršili pretres lica N.U., rođen 1988.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Tom prilikom kod istog je pronađena i oduzeta jedna ručno spravljena cigareta “joint” sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres iznajmljenog stana koji koristi N.U. na području općine Centar Sarajevo. Tom prilikom je pronađena i oduzeta jedna kompletna “LABORATORIJA” za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane u kojoj se nalazilo sljedeće:

– 131 stabljika visine do 170 cm koja asocira na biljnu vrstu “CANNABIS SATIVA”,

– oko 7,7 kg suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

– jedna digitalna vaga i

– jedan pištolj marke “SIG Sauer P-238” sa okvirom za isti i tri metka.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga) i člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo, N.U. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba liše nih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Po završenoj kriminalističkoj obradi, isti će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79