(VIDEO) Ponovo hapšenja na Trgu Krajine

Ponovo privodjenja na Trgu Krajine. Nakon što su neki od okupljenih gradjana nakon paljenja svijeća ispred hrama Hrista Spasitelja došli na Trg Krajine njima su prišli uniformisani policajci koji su zahtjevali da gradjani napuste to mjesto. Oni koji to nisu željeli odvedeni su policijskim vozilima.

Privedena su najamnje dva lica a policajci koji su intervenisali na Trgu Krajine gradjanima nisu mogli da odgovore na pitanje zašto ne dozvoljavaju stajanje na javnoj površini.

Prije dolaska na Trg Krajine okupljeni oko grupe Pravda za Davida kao i svako veče ove godine okupili su se u porti hrama Hrista Spasitelja. Tu je rečeno da su tražili zvanično obrazloženje zabrane stajanja na trgu.

Inače gradjani Banjaluke se u grupi Pravda za Davida okupljaju 302. dana svako veče. Kažu da ostaju do kraja.

Gradjani su na Trg Krajine iz dvorišta hrama došli oko 18 časova i 30 minuta. Osim najmanje dva privodjenja nije bilo drugih incidenata. Prije reakcije policije okupljeni gradjani su otpjevali dio pjesme “Klinac u getu”.

BN TV

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments