(VIDEO) Poznati košarkaš ima stroga pravila: Efendija Pezić pita da li podržavate ovaj stav

Shaquille O'Neal jedan je od najuspješnijih košarkaša svih vremena, te je igrač koji je odlično napravio tranziciju iz sporta u medije i biznis. On često govori svojoj djeci kako je on bogat, a ne oni. Iako je on tu uz njih, njegov novac nije samo za uzimanje, već O'Neal postavlja svoja pravila.

Jedno od tih pravila se može opisati jednim citatom: “Ako želiš moj novac, trebaju ti dvije diplome.” Drugim riječima, O'Neal od svoje djece zahtijeva i bachelor i master, kako bi imali tu privilegiju da naslijede njegov novac. Iako se čini okrutnim, ovo je odličan način da djeca bogatih nauče vrijednost novca. O'Neal želi da zna da njegovo bogatstvo i sve što je on izgradio neće biti protraćeno kad on umre.

 

Efendija Pezić pitao je na Facebook-u bh. građane da li podržavaju ovaj stav.

Da li se slažete sa stavom košarkaške legende Šakil O Nila ? O Nil posjeduje bogatstvo od 400 miliona dolara, ali je izjavio sljedeće:

“Moja djeca odrastaju i uznemirava ih činjenica da ne želim da dijelim novac s njima. Ne razumiju zašto je to tako. Često im objašnjavam: “mi nismo bogati, JA sam bogat”. Morate završiti fakultete, pokrenuti svoj biznis i onda mi ga predstaviti kako bih odlučio da li želim da vam dam novac. Ne bih volio da im dam karijeru i novac na dlanu.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79