(VIDEO) Pripadnik OSBiH Nikola Lazarević pucao po Sarajevu

Navodno se radi o Nikoli Lazareviću, za kojeg se čulo zbog slavljenja Ratka Mladića

Na društvenim mrežama objavljen je video snimka u kojem se vidi kako osoba vozi automobil i drži pištolj u ruci. Na drugom snimku koji se također pojavio na društvenim mrežama nedugo nakon prvog vidi se kako vozač automobila puca iz tog pištolja kroz prozor vozila.

Navodno sve ovo se dešavalo na području Sarajeva.

Snimci su objavljeni na profilu korisnika koji se zove Nikola Lazarević. Ovo ime nije potpuno nepoznato javnosti. Naime, prije tri godine pripadnik Oružanih snaga BiH Nikola Lazarević je otvoreno putem društvenih mreža čestitao neustavni dan RS-a. Također, objavljivao je fotografije i poruke o osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Tada je iz Ministarstva odbrane FBiH saopćeno kako će slučaj biti istražen i ukoliko se utvrdi da je Lazarević zaista prekršio zakone i propise koji regulišu ponašanje pripadnika OSBiH, biće poduzete odgovarajuće mjere.

Skandalozna poruka pripadnika OSBiH: Čestitao neustavni dan RS, a usput se sjetio i zločinca Mladića

Navodno, osoba koja drži pištolj i puca na snimcima je isti taj Nikola Lazarević.

– U Oružanim snagama postoji pripadnik sa tim imenom i prezimenom. Međutim, u ovom trenutku ne možemo potvrditi da je taj pripadnik na snimcima o kojima govorite.

Istražićemo da li se radi zaista o tom pripadniku, kao i autentičnost samih snimaka. Ukoliko se potvrdi da je u pitanju pripadnik OSBiH, to će značiti da je prekršio zakone i propise koji se odnose na ponašanje pripadnik OSBiH i biće adekvatno sankcionisan, rekao je za Oslobođenje Senad Mašović, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79