(VIDEO) Sinan opisao borbu sa medvjedom: Tri sata sam se borio s njim. Uspio sam se spasiti

Legenda Željeznog Polja Sinan Čizmić, sinoć se borio prsa u prsa sa medvjedom i tako spasio svoj život. Mladi medvjed utrčao je u stado ovaca i napao Sinana Čizmića u Dubravama. Ubrzo nakon toga, u samoodbrani, uplašeni Čizmić je uspio da ustrijeli medvjeda.

Prava drama odvijala se sinoć u Željeznom Polju, tačnije u Dubravama kada je medvjed napao pastira Sinana Čizmića i njegovo stado ovaca. Mladi medvjed napao je stado ovaca, ali i vlasnika nakon čega je u strahu i upucao divljač i tako spasio svoj život.

 

(FOTO) Sinan Čizmić borio se prsa u prsa sa medvjedom i tako spasio svoj život ali i svoje stado

Također, medvjed je povrijedio pastira Sinana Čizmića, a on je, na sreću, prošao bez većih povreda. Iz LD “Orlovik” Žepče preporučuju gljivarima da sa oprezom ulaze u šumu i da su medvjedi najopasniji kada su u društvu mladunaca piše 072info.Mandžuka kaže da od svega ne treba praviti dramu ali preporučuje gljivarima da sa oprezom ulaze u šumu i da su medvjedi najopasniji kada su u društvu mladunaca.

Učinit će sve da zaštite mlade medvjede. Ako se čovjek nađe u njihovoj blizini, to mogu protumačiti kao napad i onda može da dođe do vrlo opasne situacije u kojoj nenaoružan čovjek nema nikakve šanse da preživi – tvrdi Mandžuka.

Sinoćnji događaj jedan je od rjeđih slučajeva napada medvjeda na čovjeka, a po fotografijama se vidi da se radi o mlađem medvjedu, ne starijem od dvije godine.

U Željeznom Polju medvjed napao čobanina i stado ovaca

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79