(VIDEO) Snijeg zameo dobar dio Hrvatske. Večeras dolazi u BiH

HRT Radio Sljeme objavio je na svojoj Facebook stranici nekoliko fotografija na kojima se može vidjeti da na Sljemu, vrhu Medvednice pada ozbiljan snijeg.

Čitateljica iz Požege Jutarnjem je poslala video u kojem se može vidjeti kako snijega ima i tamo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jutarnji.hr (@jutarnji.hr)

Objavljena je prognoza do utorka:

U nedjelju, 26.02.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini većinom kiša, na planinama snijeg. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini prije podne jugo, u jutarnjim satima sa jakim udarima. U drugom dijelu dana vjetar u Hercegovini mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

U ponedjeljak, 27.02.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa slabim snijegom ili susnježicom u jutarnjim i u večernjim satima. U Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C.

U utorak, 28.02.2023., u Bosni oblačno sa slabim snijegom u jutarnjim satima. U Hercegovini oblačno prije podne, smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79