(VIDEO) Sniježna idila u BiH: Pogledajte trenutnu situaciju na Bjelašnici

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan-sedlo -1; Sarajevo-Bjelave 0; Bihać, Bugojno, Livno, Sanski Most, Tuzla 1; Gradačac, Zenica 2; Grude 6; Mostar 7; Neum 11; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 5 hPa je niži od normalnog i lagano raste – navode iz FHMZ.

Bjelašnicu kao i ostale planine oko Sarajeva pretpao je snijeg. Ljubitelji skijanja, sankanja ali i prirode, jedva su dočekali da sniježne pahulje padnu sa neba.

 

I narednih dana metereolozi predviđaju slično vrijeme.

  • U nedjelju, 27.12.2020., prognozira se pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabim snijegom, a na jugu sa slabom kišom. Prije podne vjetar sjevernog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, a na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C. U ponedjeljak, 28.12.2020., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine dolaze sa zapada od poslijepodnevnih sati i do kraja dana – naveli su iz FHMZ.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79