(VIDEO) Snimci razgovora iz noći kada je ubijen Dženan Memić: Kako su reagirali Hitna pomoć i policija

„Avaz“ je došao u posjed autentične komunikacije između pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i ekipa Hitne pomoći koje su intervenirale u kobnoj noći 8. februara 2016. kada je Dženan Memić teško povrijeđen u Velikoj Aleji na Ilidži.

Radi se o audio snimcima koje je zabilježio sistem veze Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, objavljujemo ih u njihovom izvornom obliku, koji je korišten tokom istrage ovog mučnog slučaja.

Nakon pet godina borbe porodice Memić, Tužilaštvo BiH je preuzelo istragu o Dženanovoj smrti, uhapšeni su visoko rangirani policajac Hasan Dupovac, te Zijad Mutap, otac Alise koje je bila s Dženanom u trenutku povrjeđivanja.

Istražitelji SIPA-e izuzeli su dokumentaciju iz Hitne pomoći da bi se utvrdilo na koji način i u koje vrijeme mu je pružena medicinska pomoć.

Tužilaštvo BiH najavilo je proširenje istrage te nova hapšenja zbog zataškavanja Dženanovog ubistva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79