(VIDEO) Sramotno navijanje dječaka u Sarajevu povod na fizički obračun?

(VIDEO) Sramotno navijanje dječaka u Sarajevu povod na fizički obračun?


Nemili događaj se desio na jednom međunarodnom nogomentom turniru za djecu koji se ovih dana održava u hotelu na Ilidži.

“Policija je obaviještena da je došlo do narušavanja javnog reda i mira na području Ilidže, te da je tom prilikom jedna osoba povrijeđena, prema prvim informacijama, oštrim predmetom, i prevezeno je na ukazivanje ljekarske pomoći. Nije životno ugrožena”, kazao nam portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

 

(VIDEO) Detalji drame u Sarajevu: Obračun nastao zbog zastave, djeca iz Splita pjevali sramotne pjesme

Prema njegovim riječima, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj. Za sada ne mogu dati više informacija.

U jednom trenutku roditelji FK Zvezdara su imali zastavu. Nismo imali nikakvu namjeru bilo koga da provociramo. Iznenada, jedna grupa je ušla i napala nas suzavcem i htjela je da otme zastavu”, ispričao nam je jedan od roditelja mladih nogometaša FK Zvezdara

Ovaj sramni trenutak se dogodio tokom utakmice. Dječaci u tamnim dresovima, pretpostavlja se nekog kluba iz BiH, zagrlili su se dok su stajali pored terena i počeli su da skaču i skandiraju “Ubij Srbina”.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija