(VIDEO) Svađa političara u Novom Sarajevu: Dvojica napustili sjednicu, treći pokušao smiriti situaciju

Prava drama danas se odvijala na 16. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo. Vijećnik Arslan Dučić je nakon što je sjednica prekinuta pozvao policiju, što je potvrđeno za portal “Avaza”.

Kako se vidi na snimku predsjedavajući vijeća Robert Pleše je oduzeo riječ Dučiću nakon čega je došlo do sukoba. Dučić je prvo izašao iz sale nakon što mu je oduzeta riječ, ali se vratio u istu nakon što nije bilo dozvoljeno obraćanje Srđana Srdića.

Dučić se vratio u salu i krenuo raspravljati s Plešom, nakon čega je sjednica prekinuta.

– Trenutno je policija tu, u toku je uviđaj. Sada nije dobar trenutak da išta kažem. Ne bi bilo pametno i nije dobra stvar reći bilo šta dok policija ne obavi svoj dio posla – rekao je ranije za portal “Avaza” Dučić.

Haris Selmanović (NBL), vijećnik u Novom Sarajevu, izjavio je da je sjednica prekinuta zato što je Srđan Srdić, nezavisni vijećnik, zatražio pauzu od sat vremena, te da nikakvog sukoba nije bilo.

– Dučić je pozvao policiju zato što je imao druge razloge. Mi smo prijatelji. On je u jednom momentu krenuo hirovito prema predsjedavajućem. Ja sam ustao, sačekao 2-3 sekunde i onda mu rekao da se smiri. To je sve – rekao je Selmanović.

Sjednica je na sat prekinuta, odnosno uvažena je pauza od sat vremena, a vijećnik Arslan Dučić pozvao je policiju.

U međuvremenu je sjednica nastavljena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79