(VIDEO) Tanović poručio OV Novo Sarajevo: Automobil neću vratiti. Kupit ću još 2,3 komada

(VIDEO) Tanović poručio OV Novo Sarajevo: Automobil neću vratiti. Kupit ću još 2,3 komada


Općina Novo Sarajevo i načelnik Hasan Tanović oglasili su se povodom kupovine električnog automobila za potrebe općine te su naglasili kako je Općina Novo Sarajevo prva u BiH koja uvodi vozila na električni pogon.

“Konkretno u našem slučaju plaćanjem mjesečne fakture pokrivamo sve troškove vozila u smislu redovnog održavanja, vanrednih kvarova, registracije, kasko osiguranja, zamjene guma i slično. Potrošnja na 100 kilometara je oko 2 KM što svakako daje uštede, pogotovo uzimajući u obzir trenutne cijene goriva gdje je za 100 pređenih kilometara potrebno minimalno 30 KM. Korištenjem ovih vozila smanjenju se emisije štetnih gasova i čestica u zraku, što je, pored uštede, na kraju i suština njegovog korištenja”, kazao je Tanović.“Naređeno je raskidanje ugovora o najmu električnog automobila, koje je trebalo koštati naše građane 90.000 KM. Vijeće je glasalo za”, rekao je vijećnik Dučić te je poručio kako je ova odluka velika pobjeda naroda piše Klix.

Vijećnici u Novom Sarajevu glasali da načelnik Tanović vrati električno vozilo

“Naređeno je raskidanje ugovora o najmu električnog automobila, koje je trebalo koštati naše građane 90.000 KM. Vijeće je glasalo za”, rekao je vijećnik Dučić te je poručio kako je ova odluka velika pobjeda naroda. No međutim do toga neće doći jer je u gostovanju za TV Sarajevo, aktualni načelnik Novog Grada poručio da neće vratiti automobil te da će kupiti još 2,3 komada.

Električno auto ostaje i novi dolaze električni automobili. Čak planiramo u narednom periodu povećati broj električnih vozila. Ja sam to rekao, raskinut ugovor ja neću. Apsolutno jedna od najpozitivnih stvari koja se desila u zadnje vrijeme u zadnjih godinu dana od kada je Četvorka, Trojka na vlasni na lokalnom noviu” – izjavio je Tanović.

https://youtu.be/ylDqgOLlM6I

Oglasio se i aktualni vijećnik OV Novo Sarajevo Emir Rustempašić.

“Koliko načelnik Novog Sarajeva Hasan Tanović u suštini NE poštuje Općinsko vijeće govori i činjenica da mu je to isto Vijeće na njegovo insistiranje da se poništi zaključak o raskidanju ugovora o najmu električnog automobila JEDNOGLASNO taj zahtjev odbilo.
Jučer načelnik gostujući na TVSA onako prkosno i sujetno kaže kako neće ispoštovati odluku Vijeća, i da paradoks bude veći, on najavljuje nabavku još električnih automobila – naravno, ne iz svog džepa.

U nedostatku nekog kapitalnog projekta kojim bi se pohvalio ističe kako je nabavka električnog automobila nešto NAJPOZITIVNIJE što se desilo za vrijeme ovog njegovog dosadašnjeg mandata.😎” – izjavio je Emir Rustempašić za Crnu-Hroniku.

Također se oglasio i aktualni vijećnik OV Novo Sarajevo Srđan Srdić koji je ovo poredio kao odluke na nivou Sjeverne Koreje.

“Ovo je nečuveno šta smo sinoć čuli od strane Hasana Tanovića! Čovjek je javno rekao da neće i ne želi vratiti auto iako mu je vijeće prvo naložilo, pa je zatim preispitamo odluku, te jednoglasno zauzelo stav da se auto mora vratiti nazad. Da bi tragedija bila veća, sinoć je na Tv Sa javno rekao da se na ovome neće zaustaviti, te da će izvršiti nabavku još 2-3 dodatna električna vozila! Također je u sinoćnjem nastupu pokazao svoje pravo lice u smislu neće meni niko ništa naložiti ja sam “glavni baja” i ja se pitam!

Dok nam je Općina najprljavija u Kantonu, dok su nam dječja igrališta devastirana, ulice prepune rupa, voda curi na sve strane, rasvjeta najlošiju u Sarajevu, on obnavlja svoj vozni park! Mi smo mjenjali stari sistem misleći da će nam biti bolje, ali očigledno da smo pogriješili! Ja se u potpunosti ograđujem od ovog čovjeka!” – izjavio je Srđan Srdić za portal Crna-Hronika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija