(VIDEO) Teška nesreća na M17: Sudar automobila i kamiona

Još jedna teška saobraćajna nesreća dogodila se na magistralbom putu M17 na lokaciji Brankovići Žepče u kojoj je učestvovalo više vozila.

Kako javljaju čitatelji portala Crna-Hronika, u nesreći je učestvovalo više vozila odnosno jedan putnički automobil i dva teretna kamiona.

Na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Saobraćaj se odvija usporeno a još uvijek nemamo zvaničnih potvrda o stepenu povreda sudionika u nesreći.

Ostale informacije iz saobraćaja u BiH

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno je izražena na širem području Tuzle.

Poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79