(VIDEO) Tri godine od stravične likvidacije Arnele Đogić

Danas se navršavaju tri godine od likvidacije 24-godišnje Arnele Đogić iz Olova. Njen život su skratili Muriz Brkić i Avdija Selimović. 

Muriz Brkić i Avdija Selimović priznali su da su likvidirali Arnelu Đogić tako što su joj zadali smrtonosne ubode nožem u vrat, nakon čega su je bacili niz liticu.

Selimović se na monstruozni čin odlučio kada je prvi put vidio svoju bivšu djevojku Arnelu s drugim muškarcem u Olovu. Sve je pomno isplanirao i u svoj monstruozni plan uključio prijatelja i školskog druga Muriza Brkića.

U „Slučajevima X“ smo u julu 2018. godine objavili ispovijest Avdije Selimovića i Muriza Brkića, osuđenih na po 40 godina iza rešetaka zbog likvidacije Arnele Đogić u Olovu 2016. godine.

Nakon izricanja presude, sudija je izjavio kako je ovo djelo primjer popraćen takvom mržnjom i bezosjećajnošću da se čovjek zapita koliko ljudski um može biti bolestan da bi se ubila osoba bez ikakvog razloga. Sudija je kazao i kako je ovo jedan od rijetkih slučajeva da je izrekao ovakvu kaznu u svojoj karijeri.

Priču objavljujemo uz saglasnost porodice rahmetli Arnele Đogić.

(Hayat / Foto: Arhiv, Hayat)

 

 
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79