(VIDEO) Trojica nasilnika iz Mostara pretukli mladića koji je bio s djevojkom

Naravno da će i ovaj “junački” napad proći bez otkrivanja počinilaca iako se na snimku video nadzora jasno mogu identifikovati.

Kako javlja portal “Mostar live” , petak uveče nakon 23 sata desio se još jedan surovi huliganski napad u Mostaru. Ovaj put, vinovnici su se sami identificirali kao pripadnici navijačke grupe Ultrasi, a napadnut je momak koji je dopratio svoju prijateljicu do njene kuće u naselju Podhum.

U ovom mostarskom naselju pretežno naseljenog Bošnjacima posljednjih mjeseci česti su incidenti i napadi huligana na građane, koji nikada do sada policija ni pravosuđe nisu sankirali

On je bio “kriv” zato što dolazi iz drugog dijela grada, zove se drugačije i, vjerojatno, navija za drugi klub.

Društvenim mrežama od jučer kruži jezivasnimka ovog brutalnog napada koja prikazuje mladića koji panično pokušava pronaći spas u zvonjenju na interfon i napadače koji ga sustižu i udaraju.

Naravno da će i ovaj “junački” napad proći bez otkrivanja počinilaca iako se na snimku video nadzora jasno može identificirati.

Isto je i sa brojnim “pohodima” navijačkih grupa koje ostaju bez sudskog epiloga ali i sa uništavanjem nacionalnog spomenika BiH, Partizanskog spomen-groblja.

Problem, jednostavno leži u neprofesionalnom odnosu, da ne kažemo navijačkom, koji rukovodne strukture policije i pravosudnih tijela u Mostaru imaju prema ovakvim “incidentima” kako ih nazivaju.

Pitanje je dana kada će netko izgubiti život u ovakvim “sačekušama” i oni koji primaju platu da brinu o našoj sigurnosti moraju početi da je zarađuju. U suprotnom jedino što građanima preostaje samozaštita što nikako nije dobro i masovni protesti protiv ovakvih organa, pojedinaca i pojava.

Prema informacijama do kojih je došla “Slobodna Bosna“, ovaj divljački napad je prijavljen policiji, a snimak s nadzorne kamere trebao bi pomoći u identificiranju počinitelja ovog kaznenog djela.

Je li konačno došlo vrijeme da se u kampanji uličnog naselja odlučnije odred vlasti u Mostaru, prije svih gradonačelnik Mario Kordić , ali i Dragan Čović koji vuče sve konce u zapadnom dijelu grada, uključujući jedno piocijsko-pravosudno. Također na ovakav vandačlski akt ne bi smjele šutjeti institucije Federacije BiH, predsjednici i potpredsjedniki, kao ni premijer Nermin Nikšić i ministar unutarnjih poslova Ramo Isak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79