(VIDEO) Ugostiteli se bore sa vodenom stihijom, potopljene ćevabdžinice

Obilne padavine prouzrokovale su pravi potop u Sarajevu. Mnogi dijelovi grada su poplavljeni, a posebno centar grada.

Potopljene su i ulice Baščaršije, a brojni ugostitelji muku mučer u borbi sa vodenom stihijom. Pod povodom su, saznajemo, i neke ćevabdžinice.

Tako je Baščaršija nakon oblinih padavina danas više ličila na Veneciju, budući da su mnoge ulice u staroj jezgri grada doslovno pod vodom.

U ulici “Safet Beg Bašaića” svake godine muku muče sa vodom, a nadležne institucije godinama ne pomažu građanima ali ni privrednicima u ovom dijelu grada.

Načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić ali i firma KJP Rad prebacuju lopticu jedni na drugog a najviše ispaštaju građani Sarajeva.

Kontejnerima i rukama branili svoj objekat. Pogledajte video

Voda je nosila sve pred sobom.

Nevolje, pak, prijavljuju mnogi građani iz drugih sarajevkih općina. Posebno je kritično na području Općine Novo Sarajevo, tačnije u Hrasnom.

Podsjetimo, u poslijepodnevnim satima došlo je do snažnog pljuska koji je kasnije prerastao u grad.

Usljed snažnog grada došlo je i do kolapsa u saobraćaju. Uprkos činjenici da grad nije trajao više od nekoliko minuta, padavine nisu prestajale te je tako ponovo došlo do poplava u mnogim dijelovima Sarajeva prenosi Hayat.

 

(VIDEO) Kontejnerima i golim rukama branili svoj objekat

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments