“Vidio sam kako pretiče drugo vozilo u punoj brzini”

Bio sam budan i svojim očima sam video kako vozač autobusa pretiče neko vozilo. Sve vreme je vejao sneg, kolovoz je bio klizav, a vidljivost dosta smanjena. Njega to nije sprečilo da doda gas i krene u preticanje.

Ovako je ispričao Junajdin Rustemovski (40) iz Prilepa, jedan od putnika makedonskog autobusa smrti, koji je u noći između subote i nedelje preživeo jezivu saobraćajnu nesreću u kojoj je autobus sa 35 putnika koji je išao iz Prilepa u Beč, sleteo s puta na ulazu u Leskovac i prevrnuo se.

U prevrtanju autobusa poginulo je troje putnika, dok je njih 32 lakše povređeno.

Rustemovski, koji je smešten u KC Niš, prepričao je dramu.

Foto: Milica Ivanović / RAS Srbija

– Krenuli smo iz Prilepa najnormalnije i sve je bilo u najboljem redu dok nismo ušli u Srbiju. Vozio nas je mladi vozač i baš je bio pažljiv. Sporije je išao zbog snega i poledice. Međutim, kada smo prešli granicu sa Srbijom, njega je zamenio stariji kolega i tada počinje naš pakao – kaže Rustemovski.

On ističe da se sve desilo oko 1.40 i da su mnogi putnici spavali.

– Ja ne mogu da spavam, tako da sam u trenutku nesreće bio budan i video sam da vozač kreće da pretiče neko vozilo ispred nas. Vejao je sneg i nisam video koje vozilo je u pitanju, niti zbog čega se vozač odlučio da krene u nebezbedno preticanje. Kada je krenuo ulevo, autobus je zbog brze vožnje proklizao. Video sam da nešto nije u redu jer smo se bočno udaljavali od tog vozila – priča preživeli putnik i nastavlja:

Foto: RAS Srbija

– U jednom trenutku, koga se baš i ne sećam jasno, prevrnuli smo se. Tada sam začuo povike u pomoć i vrisak putnika. Rukom i ramenom sam razbio staklo, a krvi je bilo svuda – rekao je on.

Spasao ženu

Rustemovski kaže da je u svom tom metežu i haosu uspeo da spase jednu ženu.

– Izvukao sam iz olupine neku ženu koja je bila u polusvesnom stanju. Bilo je izuzetno mučnih scena dok nije došla pomoć da nas odveze u bolnicu – priča potreseni Rustemovski.

Kako kaže, stravičnu nesreću neće zaboraviti dok je živ.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79