Vijest koja u današnje vrijeme nije česta: U porodici Simić rođeno 10. dijete

U porodici Simić u Bijeljini rođeno je deseto dijete, djevojčica koja ima tri brata i šest sestara.

Djevojčica je rođena 24. novembra, na pravoslavni praznik Mratindan i najvjerovatnije će se zvati Martina.

“Roditelji desetero djece Dragana i Slavko Simić nemaju stalno zaposlenje, otac izdržava porodicu od povremenih poslova, a Gradska uprava Bijeljine im je prije nekoliko godina pomogla da izgrade kuću u naselju Obarska”, navela je Dragana Ljubojević iz Odsjeka za matične poslove.

Prema njenim riječima, u ovom naselju je i višečlana porodica koja je u ovoj godini dobila osmo dijete.

Ljubojević kaže da su u matične knjige rođenih u Bijeljini za 10 mjeseci ove godine upisane 983 bebe – 459 djevojčica i 524 dječaka.

“U Bijeljini je rođeno 848 djece, a 135 beba rođeno je u inostranstvu i upisano u matične knjige grada po mjestu prebivališta jednog ili oba roditelja”, kaže ona.

Ljubojevićeva navodi da je broj upisanih u matičnu evidenciju manji nego u istom periodu prošle godine, kada je u Bijeljini rođeno 880 djece, a izvršen je upis 154 bebe koje su rođene u inostranstvu.

Ona je rekla da su najpopularnija imena ove godine za djevojčice Sofija i Milica, a za dječake Stefan i Nikola.

Ono po čemu se ova godina razlikuje od prethodnih je epidemija virusa korona, a Bijeljina i u ovoj teškoj situaciji ima ohrabrujuće podatke da su u kovid bolnici majke pozitivne na koronu rodile 10 beba. Deseta djevojčica rođena je jučer.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79