ViK Sarajlijama: Pljusak nam otežava rad, nećete još imati vode

Radovi u krugu izvorišta Bačevo još traju, saopćeno je iz KJKP “Vodovod i kanalizacija”, dodajući kako su ekipe VIK-a na terenu.

“Vrši se popravak kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800 putem kojeg se vodom snabdijeva više od 70% grada. Vremenski uvjeti dodatno otežavaju rad”, naveli su iz VIK-a.

“Molimo cijenjene korisnike za razumijevanje i strpljenje. Normalizaciju vodosnabdijevanja očekujemo po okončanju radova u kasnim večernjim satima”, dodali su.

Podsjetimo, stotine hiljada Sarajlija od ranih jutarnjih sati nema vodu.

Navodno je došlo do puknuća rupice promjera 5 centimetara.

Naselja koja su pogođena poremećajima i prekidima u vodosnabdijevanju obuhvataju Mojmilo, Dobrinju, Saraj Polje, Alipašino polje, Čengić Vilu, Otoka, Socijalno, Skenderiju, Baščaršiju, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Boljakov Potok, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, Trg Heroja, Švrakino selo, Aneks, Grbavicu, Soukbunar, Cicin Han, Bistrik, Hrid i Alifakovac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79