Viktor Orban na X: Šutio o posjeti RS-u i Dodiku, dok je Sarajevo dobilo istaknuto mjesto

Foto: SRNA

Mađarski premijer Viktor Orban nedavno je posjetio Sarajevo, ali na svom X profilu nije podijelio ni slova o posjeti Republici Srpskoj ili susretima s Miloradom Dodikom.

Umjesto toga, Orban je istaknuo zadovoljstvo posjetom Sarajevu te naglasio važnost podrške pristupanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji.

U svojoj objavi na X profilu, Orban je istaknuo da je posjeta Sarajevu uvijek zadovoljstvo te da su zemlje Zapadnog Balkana ključne za novi podsticaj evropskoj ekonomiji i zaštiti EU od ilegalnih migracija.

Također, najavio je da će Mađarska preuzeti rotirajuće predsjedavanje Evropskim vijećem ovog jula te da će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi podržali pristupanje Bosne i Hercegovine EU.

U sklopu objave o posjeti Sarajevu, Orban je podijelio fotografije sa susreta s predsjedavajućom Vijeća ministara BiH, Borjanom Krištom, kao i s članovima Predsjedništva BiH.

Iako je Orban boravio i u Banjoj Luci te mu je priređen doček na najvišem nivou, na njegovom zvaničnom X profilu nema objava o tim susretima. Ova situacija izazvala je pažnju i komentare, posebno s obzirom na “prijateljske” odnose između Orbana i Dodika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79