Više od 7.000 zaposlenih u federalnim institucijama dobit će po 2.520 KM

Predsjednika Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine, Samir Kurtović rekao je za Faktor kako će svi članovi njegovog sindikata dobiti jednokratnu novčanu pomoć od po 2.520 KM na osnovu odluke koju je donijela Vlada FBiH.

On je istakao kako imaju dobar socijalni dijalog s Vladom.

“Mi smo kao Sindikat vršili pritisak da se dodijeli ova jednokratna pomoć jer na nivou FBiH su puno manja primanja nego u svim drugim institucijama, od općina i dalje.

Ovaj dio se odnosi na naše članove Sindikata. To je sudska policija, zatvorski policajci, demineri, službenici, namještenici, vozači, FMUP, okvirno oko 7.000 uposlenika”, naveo je Kurtović.

To podrazumijeva i službenike u institucijama poput Parlamentu FBiH.

“Dobit ćemo sada, do Nove godine po 1.260 KM. Poslije Nove godine, rok je do 30. 06. po uredbi za ostatak”, pojasnio je.

Ova uredba i odluka Vlade ne odnosi na parlamentarce, ministre, premijera…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79