Viši sud u Beogradu odbio zahtjev Tužilaštva BiH za izručenje Osmana Osmanovića

Viši sud u Beogradu odbio je zahtjev Tužilaštva Bosne i Hercegovine za izručenje Osmana Osmanovića. Njegova odbrana najavila je ulaganje žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, kojom će tražiti ukidanje rješenja i izručenje Osmanovića.

Za “Dnevni avaz” ovu je informaciju potvrdio Đorđe Dozet, advokat iz Srbije koji zastupa Osmanovića pred sudom u Beogradu.

– Sada slijedi žalba Apelacionom sudu u Beogradu i čekat ćemo odluku. Ovo nije prvi put da Srbija odbije izručenje bh. državljana jer smatra da nisu ispunjeni uvjeti – kaže Dozet.

Žalba će biti uložena u narednim danima s prijedlogom da se omogući izručenje jer je već u identičnom predmetu Republika Hrvatska tražila izručenje, a Apelacioni sud je odlučio da se osumnjičeni u drugom predmetu izruči pravosudnim institucijama Hrvatske.

Osmanović se prije tri dana na ročištu jasno izjasnio da želi biti izručen BiH po skraćenom postupku, a uhapšen je prije mjesec i nalazi se u pritvoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79