Visočanin vršio nasilje nad suprugom, nazivao je k***om, dobila tjelesne povrede

Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona, dana 22.01.2021.godine, podiglo je optužnicu protiv Hodžić Muamera zbog krivičnog djela Nasilje u porodici iz člana 222. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 04.02.2021. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Visokom.

DETALJI OPTUŽNICE

HODŽIĆ MUAMERA, iz Visokog, neosuđivan, što je dana 01.12.2020. godine u poslijepodnevnim satima u porodičnoj kući koja se nalazi u mjestu H. bb, grad Visoko, u kojoj živi u zajedničkom kućanstvu sa oštećenom, suprugom H. E., u alkoholisanom stanju vršio nasilje prema istoj, tako što je nazivao kurvom i upućivao razne pogrdne riječi te uhvatio svojim rukama za njene ruke, uslijed čega je ista zadobila tjelesne ozljede u vidu četiri hematoma na stražnjoj strani lijeve podlaktice, a na koji način se više puta ponašao prema oštećenoj i u prethodnom periodu kad god bi se doveo u alkoholisano stanje, dakle, nasiljem, ugrozio mir, tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje člana svoje porodice s kojim ne živi u zajedničkom kućanstvu, čime je učinio krivično djelo Nasilje u porodici iz člana 222. stav 2. u vezi sa stavom 1.
KZ F BIH.

Svako se smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79