Vlada Kosova nudi 20.000 eura za informacije o likvidaciji dva učenika i vozača

Vlada Kosova, na čelu sa premijerom Aljbinom Kurtijem, nudi nagradu od 20.000 eura (oko 39.000 KM) za informacije u vezi pucnjave na autobus kod Dečana, u kojoj su tri osobe nastradale.

Pucnjava se dogodila 26. novembra uveče, u mesto Glođani, opština Dečani na oko 100 kilometara od Prištine.. U pucnjavi je poginuo vozač autobusa na koji je pucano i dva učenika.

Jedna osoba je povrijeđena, ali je van životne opasnosti.

Ovo je nastradali vozač autobusa: Nepoznati muškarac ga likvidirao iz kalašnjikova dok je bio za volanom

Iz kosovske policije je saopćeno da se sumnja da se je na autobus pucano iz vatrenog oružja АК-47.

“Apelujemo na građane, koji imaju bilo kakva saznanja o tragediji u Glođanu, da pruže informacije policiji kako bi se pronašao počinilac ili počinioci ovog djela”, navodi se u saopćenju uz dodatak da će svaki građanin, koji može informacijama da doprinese rasvjetljavanju ovog slučaja, biti nagrađen sa 20.000 eura.

Svim građanima, koji se obrate policiji, garantovana je bezbjednost i zaštita.

Premijer Kosova Aljbin Kurti je ponovio da policija, sa svim svojim kapcitetima, istražuje trostruku likvidaciju.

Prema njegovim riječima, policija radi na prikupljanju i analizi svih relevantnih činjenica i dokaza kako bi se ovaj slučaj što prije riješio a počinilac izveo pred lice pravde, piše Radio Slobodna Europa.

Generalni direktor policije Kosova Sabedin Mehmeti je 27. novembra rekao da se radi na otkrivanju motiva ataka i da za sada postoje tri moguća istražna traga.

“Riječ je o jednoj osobi, ali uz mogućnost povezivanja i sa drugim osobama, što znači da može biti više osumnjičenih”, rekao je Mehmeti.

Potresne riječi prijatelja nastradalih učenika na Kosovu: Nepoznati muškarac iz kalašnjikova pucao na autobus

On je dodao je da za sada nemaju podatke ili dokaze koji bi mogli da ukazuju da se radilo o terorističkom činu ili djela koja se odnose na vjerske probleme.

U međuvremenu, ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla je uputio ultimatum napadačima da se predaju i pozvao građane koji imaju informacije da se obrate organima za provođenje zakona.

“NN osobaipostavljam ultimatum da se preda. Mi dobro znamo da je svako ko pomaže takvim ljudima umiješan u teško krivično djelo”, poručio je Svečlja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79