Vodovod nakon što su pokvarili glavni cjevovod: Sarajlije će imati vodu u roku od dva sata

Radovi u Alipašinoj ulici na popravci kvara na glavnom distributivnom cjevovodu DN 500 mm su završeni, a postepeno se voda pušta u sistem.

“Ekipe ViK-a su još na terenu kako bi propratili da sve prođe u najboljem redu. U narednih dva sata očekuje se normalizacija vodosnabdijevanja. Molimo potrošače za razumijevanje”, kažu na Facebooku iz Vodovoda i kanalizacija.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Kantonalno javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija Sarajevo najavilo je ranije da će u četvrtak, sa početkom u 9 sati, početi zahtjevne i opsežne radovi na popravci kvara na glavnom distributivnom cjevovodu promjera 500 mm u ulici Alipašina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Saopćili su tad da će doći do prekida u vodosnabdijevanju sljedećih naselja: Koševsko Brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, te u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79