Vozač autobusa naglo zakočio, putnica (48) pala i teško se povrijedila

Fotografija je ilustrativnog karaktera

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u četvrtak, 2. marta povrijeđena je putnica u Sarajevu.

Nezgoda se desila u poslijepodnevnim satima u ulici Maršala Tita.

Usljed naglog kočenja u autobusu marke “MAN” kojim je upravljao vozač E.S., rođen 1984. godine, nastanjen u Sarajevu, došlo je do pada u autobusu putnice A.M., rođena 1975. godine, nastanjena u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je putnica A.M., a ljekarsku pomoć joj je ukazao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Putnica je prevezena u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje je na Odjeljenju ortopedije zadržana na daljem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79