Vozi “Miško”: Duguje 18 miliona KM, centar “Delta Planet” može biti prodat uprkos tužbi

Vozi “Miško”: Duguje 18 miliona KM, centar “Delta Planet” može biti prodat uprkos tužbi


Sudski spor između preduzeća “Delta Real Estate”, koje je u vlasništvu srpskog biznismena Miroslava Miškovića, i “Niskogradnje” iz Laktaša nastavlja se, ali s novim razvojem situacije. Naime, preduzeće “Niskogradnja” je tužilo “Delta Real Estate” za iznos od 18 miliona KM, tvrdeći da su dodatni radovi koje su morali obaviti značajno promijenili projekat i vrijednost radova. S druge strane, “Delta Real Estate” je odbacila optužbe i optužila “Niskogradnju” za loše odrađene radove.

No, najnoviji razvoj situacije je prijedlog preduzeća “Niskogradnja” za određivanje mjere obezbjeđenja kojom bi sud Miškovićevom preduzeću zabranio prodaju, opterećenje ili raspolaganje nekretninama koje se nalaze u njegovom vlasništvu, posebno izgrađenim tržnim centrom “Delta Planet” i pripadajućim zemljištem. Ova mjera obezbjeđenja bila bi postavljena kako bi osigurala mogućnost naplate u slučaju da “Niskogradnja” dobije spor, s obzirom na to da se pregovara o prodaji tržnog centra, što bi moglo otežati njihovu naplatu.

Međutim, Okružni privredni sud u Banjaluci je odbio ovaj prijedlog preduzeća “Niskogradnja”, a odluku suda potvrdio je i Viši privredni sud, što znači da je postupak pravosnažno okončan. Rješenjem je odbijen prijedlog za određivanje mjere obezbjeđenja protiv “Delta Real Estate”, što znači da će ovom preduzeću biti omogućeno da nastavi s prodajom, opterećenjem ili raspolaganjem nekretninama u svom vlasništvu, uključujući tržni centar “Delta Planet”.

Ovo je samo jedan od mnogih koraka u sudskom sporu između ova dva preduzeća, gdje svaka strana tvrdi svoje tvrdnje i brani svoje interese. Sud će nastaviti s daljnjim postupkom kako bi donio konačnu odluku u ovom sporu.

U međuvremenu, tržni centar “Delta Planet” nastavlja s radom i poslovanjem, pružajući svoje usluge posjetiteljima i korisnicima, dok sudski postupak bude odmicao i rješenje se ne pronađe.

“Što se tiče sudske mjere obezbjeđenja, postupak je pravosnažno okončan rješenjem Višeg privrednog suda kojim je potvrđeno rješenje ovog suda. Prvostepenim rješenjem odbijen je prijedlog predlagača da se odredi sudska mjera obezbjeđenja kojom bi se protivniku predlagača zabranilo da otuđi, optereti ili raspolaže sa nepokretnosti koja u naravi predstavlja izgrađeni tržni centar, sa pripadajućim zemljištem”, izjavili su iz Okružnog privrednog suda Banjaluka.

“Odbacujemo optužbe “Niskogradnje” za loše odrađene radove. Naša tvrtka je uvijek radila po najvišim standardima i cilj nam je pružiti kvalitetan proizvod i uslugu našim korisnicima”, naveli su iz preduzeća “Delta Real Estate”

“Tvrdimo da su dodatni radovi koje smo morali obaviti izmijenili sam projekat i značajno utjecali na vrijednost radova. Vjerujemo u naše argumente i nastavit ćemo borbu za naša prava putem pravosudnog sistema,” naveli su u izjavi iz preduzeća “Niskogradnja”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija