Vozilo korišteno za praćenje likvidiranog Ostojića otuđeno u Sarajevu

Policija Republike Srpske dostavila je Tužilaštvu dopunu izvještaja protiv S. T. s Pala, a u vezi s otkrivanjem izvršioca teške likvidacije Damira Ostojića iz Banje Luke, te pokušajem likvidacije Sandre Jošić iz Banje Luke, kao i krivičnog djela teška kraa na štetu D. A. iz Njemačke.

Policijski službenici Uprave MUP-a RS nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti likvidacije Damira Ostojića 5. septembra 2018. godine u Banjoj Luci.

Nezvanično, dopuna izvještaja je podnesena protiv Srećka Trifkovića s Pala, koji se sumnjiči da je 26. na 27. juli 2018. godine u Sarajevu, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovom, otuđio vozilo Škoda Octavia, vlasništvo D. A. iz Minhena, nakon čega su vozilo skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Samardžija i Obradov su 31. jula 2018. godine isto vozilo prevezli na područje Banje Luke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu, sve do 5. septembra 2018., kada su sva trojica, u dogovoru s još najmanje jednim, za sada nepoznatim izvršiocem, navedeno vozilo koristili za neposredno praćenje Damira Ostojić i Sandre Jošić, u koje je pucano 5. septembra 2018. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79