Vučević proglasio pobjedu SNS-a na lokalnim izborima u Srbiji

Vučević proglasio pobjedu SNS-a na lokalnim izborima u Srbiji


Predsjednik SNS-a, Miloš Vučević, istaknuo je pobjedu liste Aleksandar Vučić – Srbija u većini gradova i općina, osim u Bačkoj Topoli, Senti, Kaniži i Tutinu.

Naglasio je da je najmanja izlaznost zabilježena u Tutinu, sa samo 33 posto, dok je u Pećincima iznosila preko 70 posto. Prosječna izlaznost kretala se između 43-44 posto u većini gradova i općina.

Vučević je izrazio zadovoljstvo što je lista ostvarila čistu i uvjerljivu pobjedu u većini mjesta, ističući da je struktura stanovništva u četiri spomenuta grada drugačija.

Oštro je osudio nasilje koje se događalo tiokom izbornog procesa, te napade na novinare, biračke odbore i političke neistomišljenike.

“Sigurna pobjeda u svim opštinama, osim u ove četiri jer je tamo struktura stanovništva definisana drugačija. U svim drugim – od sjevera do juga i od istoka do zapada, naša lista – čista i ubjedljiva pobjeda. Čestitam svim građanima na učešću na izborima, a najoštrije osuđujem sve one koji su vršili nasilje, sprečavali građane da glasaju. Očekujem odgovornost onih koji su fizički napadali svoje političke neistomišljenike i one koji su upadali u call centre koji postoje širom svijeta. Tukli su novinare, napadali biračke odbore. Nadam se da će odgovarati pred licem pravde”, rekao je Vučević.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija