Vučić: Dođe li do sukoba – neće biti pšenice, gasa, nafte, soli, ulja…

Vučić
Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je sa mitinga Sprske napredne stranke u Merošini, odakle je krenula kampanja za vanredne parlamentarne izbore 3. aprila, da “narod neće u NATO” i da “Srbija ne sjedi na dvije stolice, već na jednoj – svojoj”, prenosi N1.

Vučić je na mitingu izjavio da “narod Srbije neće u NATO i da će zato znati za izabere 3. aprila”, dodavši da “narod voli vojnu neutralnost, svoju vojsku i da sami čuvamo svoje nebo”.

Smatra da je pred Srbijom mnogo iskušenja zbog situacije u Evropi i svijetu.

Imao je pritisak da prizna nezavisnost Kosova

– Dovoljno je vidjeti šta se zbiva u odnosima između velikih sila, ali mi ne sjedimo na više stolica, već imamo jednu, jedinu i svoju – stolicu Srbije, koju nikome ni za šta ne dajemo – poručio je.

Predsjednik Srbije je rekao da mu je “ostavljen vruć krompir po dolasku na vlast i ogroman pritisak zapadnog svijeta da moramo da priznamo nezavisno Kosovo”. Sa predizbornog mitinga, Vučić je poručio da Beograd neće kvariti odnose sa Rusijom i Kinom, kao i da će imati dobre odnose sa SAD-om i biti na evropskom putu.

– Mi imamo prijatelje i na istoku i na zapadu, i tu našu politiku niko ne može da promijeni, a to je jedina politika uz koju Srbija može da opstane – rekao je Vučić.

Dodao da je takva politika garant bezbjednosti srpskog naroda u regionu.

Nada da neće biti sukoba

Predsjednik Srbije je kazao da država posmatra šta se dešava u svijetu.

– Dođe li do sukoba, a nadam se da neće – neće biti pšenice, gasa, nafte ni derivata, a pitanje je koliko će biti soli, ulja – mi na današnji dan imamo svega dovoljno – kazao je Vučić.

Zaključio je time da u Srbiji neće biti gladi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79