Vučić najavio održavanje Vaskršnjeg sabora nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u UN-u

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da će vaskršnji sabor srpskog naroda biti održan odmah po usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda.

Današnji razgovor predsjednika Vučića s predsjednikom entiteta Republika Srpska, Miloradom Dodikom, rezultirao je prihvatanjem Dodikove ideje o održavanju Sabora srpskog naroda odmah nakon donošenja rezolucije o Srebrenici u UN-u.

Vučić je naglasio da je važno da srpski narod pruži snažan odgovor na moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene.

“Srbija je uložila maksimalne napore kako bi zaštitila vitalne interese srpskog naroda, istinu i međunarodno pravo”, istaknuo je Vučić.

Datum održavanja Sabora srpskog naroda bit će određen neposredno nakon završetka Generalne skupštine UN-a i glasanja o rezoluciji o Srebrenici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79