Vučić o glasanju u UN: Borba Srbije traje, nećemo se predati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da daju otpor u donošenju Rezolucije o Srebrenici kojom se, između ostalog, podrazumijeva odluku da se 11. juli svake godine obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na genocid počinjen u Srebrenici 1995. godine, a koja će se naći  na dnevnom redu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 2. maja, dodavši da borba Srbije traje i da neće biti laka.

“Oni su računali da će imati najmanje 70 do 90 glasova ‘za’, da će 60 do 70 biti ‘uzdržano’ i da Srbija može da dobije 20 do maksimalno 30 glasova. I to saopštavaju svima. Ja vam sad kažem, neće biti takav rezultat”, izjavio je Vučić gostujući na TV Pink.

Rekao je da sponzori rezolucije imaju dominaciju u GS UN, jer će vjerovatno 27 članica EU glasati “za”, kao i SAD, Kanada i zemlje koje su, kako Vučić kaže, politički patuljci.

Vučić navodi da sve više zemalja u svijetu saznaje istinu o Srbiji i ističe da srpska borba traje i da neće biti laka.

“Videćemo tu ko je prijatelj, a ko nije prijatelj Srba i Srbije. Ko je prijatelj pravde, istine i međunarodnog prava, a ko nije”, rekao je Vučić.

Dodao je da čeka da se po pitanju rezolucije izjasni i Jehuda Braun.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79