Vučić odgovorio Bećiroviću: Uhvatili ste se “kao pijan plota” za Vulinovu izjavu o srpskom svijetu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je, između ostalog, rekao da “ponovo imamo političare koji rade na realizaciji politike velike Srbije, koji prijete suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, vjerskom, etničkom i jezičkom identitetu Bošnjaka, otvoreno ruše ustav i poredak države…”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mu je večeras odgovorio gostujući na Pink TV.

Kaže da je suština Bećirovićeve priče da Srbi uvijek budu u svemu krivi, kao i da su se „kao pijan plota“ uhvatili izjave Vulina o srpskom svijetu.

“Ko radi na projektu Velika Srbija? Uhvatili su se Vulinove izjave o srpskom svijetu, a svi oni rade na svojim svjetovima mrtvi ladni. Ali će da pričaju o našem koji ne postoji. Suština je da Srbi moraju da budu krivi za sve, to traje od Austrougarske, preko Berlinskog kongresa i Prvog svjetskog rata. Samo je važno da Srbija ne bude jaka”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, Srbi su „remetilački faktor“ i tako će da doživljavaju srpski narod.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79