Vučić: Vojska Srbije dobija ogromnu količinu dronova-kamikaza

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da vjeruje da će do kraja godine Vojska Srbije moći da nabavi veliku količinu dronova-kamikaza koji će biti domaće proizvodnje.

“Vjerujem da ćemo u saradnji sa brojnim privrednicima moći da do kraja godine pokažemo veliku količinu dronova-samoubica ili dronova-kamikaza. Sve će biti domaće proizvodnje i to će predstavljati veliku prednost Srbije u odnosu na okruženje”, rekao je Vučić prilikom statičkog prikaza sredstva naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kasarni Topčider.

Vučić je dodao da nabavka novog oružja zahtjeva nove vojnike i novu obuku i dodao je da će sada Vojska Srbije u okviru oklopnih jedinica imati i nove jedinice koje će upravljati dronovima.

“Uvijek vam više ode na povećanje plata zato što je to nije jednokratan trošak, ali ogroman novac nam odlazi na oružje i oruđe. Ovo je nama najvažniji sastanak u Vojsci Srbije”, dodao je Vučić.

Vučić je izjavio da je naručena proizvodnja 80 “Lazara”, 112 “Miloša”, kao i da se očekuje da stigne važan sistem iz Ruske federacije koji služi za elektronsko ometanje. On je prilikom statičkog prikaza sredstva naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kasarni Topčider rekao da su obezbijeđena sredstva za 701 sistem naoružanja i da ostaje da se nađu sredstva za još 853 sistema iz domaće industrije.

“Čekamo važan sistem iz Rusije koji služi za elektronsko ometanje. Ima još novih sistema što će ljudi moći da vide u Nišu za praznike”, rekao je Vučić.

Ovom prilikom, Vučić je dodao da postoji veliko interesovanje u inostranstvu za najmoderniju verziju srpskog oklopnog transportera “Lazar 3”.

“Ovo je najmodernija verzija, koju svi stranci hoće da kupe i traže od nas”, rekao je Vučić tokom obilaska.

Vučići je rečeno da transporter ima i svuda postavljene kamere za sve koji njime upravljaju, kao i za mitraljesca, kao i veliki nivo protivminske zaštite. Istaknuto je da nova verzija transportera ima veliki nivo zaštite ukoliko vozilo upadne u zasjedu, kao i da ima jači oklop.

“Srbija je ozbiljna država koja ima ozbiljnu vojsku, spremamo se da sačuvamo svoju zemlju, jer u sadašnjim uslovima ako nemate dovoljno snažnu vojsku nećete imati ni zemlju ni državu, u skladu sa tim moramo da osnažimo našu odbranu i koncept tzv. totalne odbrane, moramo da budemo spremni, nikoga ne ugrožavamo, čuvamo zemlju i odvraćamo potencijalne agresore”, dodao je Vučić.

U obilasku sa predsjednikom Vučićem su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Miloš Vučević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i drugi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79