Vukanović: Hapšenje opozicionih odbornika u Foči je nedopustivo

Na vijest da je policija uhapsila Ognjena Bodirogu i Miodraga Kostića, odbornike opozicionog SDS-a u Foči, zbog incidenta s odbornikom vladajućeg SNSD-a, na svom blogu reagirao je zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović.

Kako je jučer saopćeno, Bodiroga i Kostić su uhapšeni zbog nanošenja povreda kolegi iz skupštinskih klupa, tokom održavanja sjednice Skupštine općine Foča.

– Ne podržavam bilo kakvo nasilje i upotrebu sile, ne znam kakav se jučer incident dogodio na sjednici Skupštine opštine Foča, ali je nedopustivo da policija hapsi i drži u pritvoru opozicione odbornike tokom zasjedanja lokalnog parlamenta. Skupština je mjesto za dijalog vlasti i opozicije, nekad bude napetija atmosfera i burnija rasprava, ali nije dozvoljeno da policija interveniše nakon sitnih čarki i hapsi odbornike u Skupštini.

Zemlja se raspada zbog kriminala i haosa i nažalost niko se ne hapsi i ne drži u pritvoru, a snaga lažne pravne države i zakona pokazuje se na odbornicima opozicije. Pravda ne smije biti selektivna i zakon mora biti jednak za sve. Očekujem da čelni ljudi Policijske uprave Foča odgovore javnosti šta se to dešavalo na sjednici Skupštine opštine Foča, kakav se incident dogodio, te zašto su uhapsili i skoro 20 sati držali u pritvoru dvojicu opozicionih odbornika – poručio je Vukanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79