Vukovi u opštini Grude: Nastradala četiri psa i jedna koza

Vukovi u opštini Grude: Nastradala četiri psa i jedna koza


Na farmi Ante Alpeze u mjestu Ledinac, opština Grude, dogodio se zastrašujući napad vuka, tokom kojeg su usmrćena četiri psa čuvara i jedna koza. Incident se dogodio popodne, oko 14 sati.

Na Facebook stranici “Antina FARMA” objavljeno je upozorenje kako bi se mještani upozorili na prisustvo vukova u okolini.

“Danas popodne oko 14 sati, na našoj farmi, vuk je udavio jednu kozu, drugu ugrizao i udavio četiri psa čuvara koji su davali maksimalni otpor da zaštite našu farmu. Upozoravamo mještane i sve one koji šetaju i kreću se na ovom prostoru da pripaze, ovaj vuk je stradao ali nije bio sam,” navodi se u objavi.

Vlasnik farme, Ante Alpeza, izjavio je da na ovom području ima još vukova.

“Nije ovo jedini. Viđeno ih je još. To su opasne zvijeri i najvažnije je poslati upozorenje ljudima da pripaze na svoju djecu i na sebe kako ne bi napali njih,” istakao je Alpeza.

Nakon ovog incidenta, Alpeza je pozvao sve mještane Ledinca i okolnih mjesta na dodatni oprez.

“Apelujem na sve da budu pažljivi, posebno u večernjim satima kada su vukovi najaktivniji. Osigurajte svoje domaće životinje i ne ostavljajte djecu bez nadzora na otvorenom prostoru,” rekao je Alpeza.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija