Vulić: Ne slažem se da treba govoriti o povratnicima, nakon 28 godina od sukoba

Vulić: Ne slažem se da treba govoriti o povratnicima, nakon 28 godina od sukoba


Šefica Kluba poslanka SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić rekla je da temom napada na povratnike ne treba da se bavi politika, već bezbjednosne agencije, te istakla da je nedopustivo da se govori samo o napadima na povratnike u jednom entitetu Republici Srpskoj, ali ne i u Federaciji BiH.

– Ne slažem se da 28 godina nakon tragičnih sukoba treba govoriti o povratnicima, pa valjda je krajnje vrijeme da svi zajedno radimo na boljem prosperitetu i suživotu, rekla je Vulić novinarima.

Ona je istakla da stanje u Republici Srpskoj nije takvo kako predlagači tvrde, dodajući da ne spori da je bilo napada, ali da su svi oni, prema podacima MUP-a RS, procesuirani ili su u fazi istrage.

– Što se tiče napada u Višegradu na porodicu Memišević, po zvaničnim podacima MUP-a RS-a, napadači su procesuirani i sve je pod nadzorom Tužilaštva Istočno Sarajevo. U ovom predmetu se i dalje provodi istraga, rekla je Vulić.

Kada je riječ o napadu u Bratuncu, kaže ona, identifikovane su tri maloljatne osobe.

Vulić je istakla da je nedopustivo i za svaku osudu da se napadi dešavaju, ali da se mora sarađivati i imati jednak pristup.

– Imamo situaciju da su tri žene u Tumarama, opština Maglaj, nestale i niko se ne oglašava šta se desilo sa njima. Ne znamo da li su žive”, rekla je Vulić, dodavši da “nadležno ministarstvo nije reagovalo niti se oglašava i da je to neodgovorno, kazala je.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija