Vulić optužuje bošnjačke političare za etnički progon: Pokušavaju ugušiti srpske glasove u institucijama

Vulić optužuje bošnjačke političare za etnički progon: Pokušavaju ugušiti srpske glasove u institucijama


Sanja Vulić, šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, uputila je oštre kritike predsjedavajućoj Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj, Ermini Salkičević Dizdarević, kao i drugim bošnjačkim političarima na nivou BiH.

Vulić je optužila Salkičević Dizdarević za vršenje pritiska na srpske kadrove koji rade na uvođenju reda u državne institucije.

“Malo su Vam bili “Silos”, “Viktor Bubanj” i ostala srpska stratiša u 21. vijeku, pa ste sada našli da se iživljavate nad direktorom Instituta za mjeriteljstvo Milicom Ristović Krstić samo i isključivo zato što je Srpkinja, istakla je Vulić za Srnu reagujući na “organizovane napade političkog Sarajeva na Krstić, koja je još ranije ukazala da je indikativno da se mjerenjem gledanosti medija unazad 10 godina bavila jedna agencija, te da je novim pravilnikom Instituta za mjeriteljstvo otvorilo tržište u ovoj oblasti”.

Reagujući na dopis koji je Salkičević Dizdarević uputila Milici Ristović Krstić, direktorici Instituta za mjeriteljstvo, Vulić je kazala da se radi o pokušaju diskreditacije isključivo zbog njenog srpskog porijekla.

Vulić je navela da su promjene uvedene novim pravilnikom Instituta za mjeriteljstvo ugrozile monopol određenih medijskih kuća koje su, prema njenim riječima, ostvarivale milionske profite pod prethodnim pravilima.

“Mislite li da par televizijskih kuća donose mandat? Ne! Građani sude, cijene i povjerenje daju. Ko ste Vi da svoju političku priču gradite kroz etiketiranje i ponižavanje jedne Srpkinje? Zašto, koleginice Salkičević Dizdarević, javno ne kažete koja medijska kuća iz FBiH je imala devet, a koja 11 miliona profita od tih takozvanih Džemićevih pravilnika? Znate li da su dvije medijske kuće zgrtale milione, a ostale mrvice koje ostanu?! Da li je to vama normalno i regularno?! Da li ste Vi, koleginice Salkičević Dizdarević, jedan od lobista tih medijskih kuća?”, Vulić tvrdi da su bošnjački političari krenuli u organizovani napad na srpske kadrove kako bi zadržali monopolupitala je Vulić.

Vulić je također izrazila sumnju da Salkičević Dizdarević lobira za interese određenih medijskih kuća te postavila pitanje da li je pritisak na Ristović Krstić pokušaj da se sačuva postojeći monopol i spriječi uvođenje reda.

Ona je pozvala bošnjačke političare da javno iznesu stavove o tome da li podržavaju kriminal i korupciju ili su spremni stati uz one koji se bore za transparentnost i zakonitost u radu državnih institucija.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija