Vulin: Srbiji nije mjesto u EU. Što prije to shvatimo, bit će nam bolje

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija što prije prihvati da “ne želi” biti dio Evropske unije (EU) i da joj “tamo nije mjesto, bit će bolje”.

Dodao je da odnos Srbije prema EU “nije stvar emocija nego racionalnih odluka”.

“Nije pitanje hoćemo li mi u EU, pitanje je hoće li EU Srbiju. Sudeći po suludim ucjenama kojima nas izlažu da priznamo Kosovo, ukinemo Republiku Srpsku i uvedemo sankcije Rusiji, oni nas ne žele”, rekao je Vulin.

Ustvrdio je da je EU kao savez “stvar prošlosti”, jer su gubitkom političke nezavisnosti zemlje EU “postale teritoriji, a ne države”.

“Konačnu odluku o prijemu novih članica donosi svaki parlament svake zemlje EU. Zar stvarno mislite da će Hrvati glasati za ulazak Srbije u EU bez ikakvih drugih uslova? Model ‘dvije Njemačke’ često se spominje, ali potpuno neutemeljeno. Nijemci su živjeli u obje Njemačke, a Njemačka je bila podijeljena jer je provocirala”, dodao je Vulin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79