Yavuz mislio da će sa 50 eura riješiti problem: Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Turčina zbog mita

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv državljanina Turske Serveta Yavuza (1985) koji je na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu pripadniku Granične policije BiH ponudio mito kako bi mu se dozvolio ulazak u BiH bez dodatnih provjera.

Prema saopćenju Tužilaštva, Servet Yavuz se tereti da je 31. augusta policijskom službeniku Granične policije BiH samoinicijativno ušao u kancelariju pasoške kontrole i dao novčanicu od 50 eura kako bi mu dozvolio ulazak bez dodatne kontrole i provjera razloga ulaska, budući da nije ispunjavao uslove za ulazak u BiH, nakon što je doputovao u BiH na liniji Istanbul – Sarajevo.

“Optuženi se tereti da je službenoj osobi u institucijama Bosne i Hercegovine učinio dar da u okviru svoje funkcije izvrši što ne bi smjela izvršiti, čime je počinio krivično djelo davanja dara i drugih oblika koristi iz člana 218. stav 1. KZ-a BiH”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Optužnica je u skladu sa procedurama proslijeđena na potvrđivanje Sudu Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79