Za ljetovanjem u Antaliji vlada prava pomama

Dok je naš jedini grad na moru Neum doslovno krcat, ne jenjava ni interes bh. građana za turska ljetovališta. Štaviše, od početka jula, kada su agencije startale s čarter-letovima za Tursku, potražnja za aranžmanima na tamošnjim destinacijama, pogotovo Antaliji, nije stala i, praktično, traži se slobodno mjesto.

Potvrđuju nam to u turističkim agencijama u kojima, kao i prije mjesec i po, iznose da su top-destinacije ove sezone kada je riječ o ljetovanju naših građana Neum i Turska.
Omiljena destinacija

Iako je Turska, tradicionalno, na popisu omiljenih destinacija naših građana, ipak je ove sezone situacija i drugačija zbog činjenice da ta zemlja, u odnosu na susjedne, ne traži nikakva testiranja na koronavirus.

U turističkoj agenciji „Sol Azur“ su s prvim letom za Tursku otpočeli 6. jula i otad, kako su nam kazali, slobodnih mjesta nema sve do 28. avgusta, što pokazuje kakva pomama vlada za ljetovanjem u toj državi.

– Posljednji let planiramo za 14. septembar i do sada nismo imali nikakvih problema. Također, radimo i individualne aranžmane, odnosno, polaske na redovnim linijama – kazali su nam iz ove agencije.

SDA pozvala građane da odmor provedu u BiH, pa njeni funkcioneri otišli u Tursku!

Posljednjih dana, ističu, došlo je do pojačanog interesa za Crnu Goru, pogotovo Budvu i Bečiće, a radi se, pretežno, o porodičnim paketima, dok je Neum „rasprodat“ sve do 21. avgusta.
Kompletan aranžman

I iz „Centrotoursa“ su nam potvrdili da je interes za Turskom vrlo veliki te da slobodnih mjesta nema sve do 26. avgusta.

– Mnogima se Turska čini kao najpovoljnija varijanta, kako zbog činjenice da se ne traže nikakva testiranja na koronavirus tako i zbog kompletnog aranžmana. Iako su cijene, uglavnom, ostale na nivou prošlogodišnjih, jer ni brojni hoteli u Turskoj nisu otvoreni, ipak su naši klijenti izuzetno zadovoljni i, bukvalno, sve nam je rasprodato, a letovi su nam organizirani tri puta sedmično – istakli su iz „Centrotoursa“.
„All inclusive“ od 1.200 KM

Cijena sedmodnevnog aranžmana u turskim ljetovalištima, u hotelima s četiri zvjezdice, na bazi „all inclusivea“, kreće se od 1.200 KM pa naviše.

U obje agencije su nam kazali da je interes naših građana za ljetovanjem u Hrvatskoj skoro nikakav prenosi Avaz.

Premijer FBiH Fadil Novalić otputovao u Tursku na more, a i neka je, radio je vrijedno mjesecima


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79