Za Novu godinu u Sarajevu isključeno čak 17 pijanih vozača

U toku proteklog dana, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajudi redovne mjere kontole saobraćaja, uručili su 149 prekršajnih naloga ,a za lakše prekršaje upozorili sedam vozača, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz saobraćaja je isključeno 17 vozača zbog upravljanja automobilom pod dejstvom alkohola.

Jedan automobil je isključen iz saobraćaja zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, a jedan je isključen jer nije registriran.

Policija Kantona Sarajevo je poduzela planske mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi osiguranja javnog dočeka Nove godine, te su aktivnosti, kako na mjestu organizovanog dočeka, ali i na području cijelog kantona, sa sigurnosnog aspekta, protekle u najboljem redu.

Nisu zabilježeni nikakvi incidenti, a angažovan je dovoljan broj policijskih službenika, kako uniformisane, tako i kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS.

Koristimo priliku da predstavnicima medija poželimo sretnu Novu godinu, ali i svim građanima i posjetiocima Kantona Sarajevo, kao i policijskim službenicima koji su uspješno izvršili i ovaj zadatak osiguranja javnog skupa kojem su bile prisutne hiljade građana i turista, navode iz Uprave policije MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79