Za predsjednike i članove biračkih odbora postavljeni ljudi bliski SDA

 

U Bosni i Hercegovini za nekoliko sati se otvaraju biračka mjesta. Uoči održavanja općih izbora, širom naše zemlje dolazi do pokušaja izbornih krađa.

Kako saznaje portal “Avaza”, na izbornom mjestu 079A065 Živinice na lokaciji MSŠ Živinice došlo je do zamjene skoro svih članova i predsjednika biračkih odbora od strane Gradska izborna komisija Živinice.

Ispred Platforme za progres, kao predsjednica biračkog odbora bila je postavljena Aida Aljić.

Međutim, bez ikakve obavijesti, Aljić je na tom mjestu zamijenio Adis Čokić. Kako se može vidjeti na Čokićevom Facebook profilu, on je blizak SDA piše Avaz.

Kako smo ranije objavili, na izborne prevare u Živinicama, upozorio je i Omer Berbić, predsjednik mladih Naše stranke.

– Počela je izborna krađa. Gradska izborna komisija Živinice zamijenila je članove i predsjednike biračkih odbora skoro svih stranaka koje ne sarađuju sa SDA i postavila, pogodite, SDA kadrove. Pri tome nisu nikoga obavijestili iz stranaka, nadajući se da se neće saznati. Živinice su novi Pjongjang – napisao je Berbić na Facebooku.

Tuzlak Omer Berbić: Počela je izborna krađa u Živinicama

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79