Zabranjeno kupanje na poznatim plažama u Budvi i Tivtu

Zabranjeno kupanje na poznatim plažama u Budvi i Tivtu


Na nekoliko popularnih lokacija duž crnogorskog primorja, kupanje je trenutno zabranjeno zbog lošeg kvaliteta morske vode. Slovenska plaža 03 u Budvi te Solila 01 u Tivtu označene su crvenom zastavicom, što ukazuje na potencijalnu opasnost za kupanje zbog nezadovoljavajućih analiza vode.

Javno preduzeće Morsko dobro obavijestilo je javnost da su podaci o kvalitetu morske vode za ove lokacije proslijeđeni Republičkom inspektoru za vode, koji će poduzeti potrebne mjere iz svoje nadležnosti. Institut za biologiju mora nastavlja s uzimanjem uzoraka morske vode s ovih lokacija, a rezultate će naknadno podijeliti s javnošću.

Prema analizama Instituta za biologiju mora za 114 različitih lokacija duž crnogorskog primorja, više od 80% lokacija pokazalo je izvrsnu kvalitetu morske vode. Oko 13% lokacija ocijenjeno je kao dobar kvalitet, dok je manje od 5% lokacija ocijenjeno kao zadovoljavajuće. Samo 1,8% lokacija, uključujući Slovensku plažu 03 u Budvi i Solile 01 u Tivtu, imalo je loš kvalitet morske vode, što je rezultiralo zabranom kupanja na tim područjima.

U opštini Budva, većina lokacija (29 od ukupno 34) ima izvrsnu ili dobru kvalitetu morske vode, dok je na manjem broju lokacija kvalitet ocijenjen kao zadovoljavajući ili loš.

S druge strane, u Bokokotorskom zalivu, koji obuhvata opštinu Tivat, većina lokacija (9 od 10) ima dobar ili izvrstan kvalitet vode za kupanje, osim jedne lokacije na kojoj je kvalitet ocijenjen kao loš.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija