Zagrebački maturanti najviše slušaju srpske pjevače: Sinan Sakić, Nikola Rokvić, Ćana…

Posljednjih godina u Zagrebu je primjetan porast popularnosti tzv. cajki, narodnih i turbofolk pjesama koje sve više privlače mladu publiku. Ovaj trend, iako iznenađujući za mnoge, postao je dominantan među urbanom mladeži, preoblikujući noćni život i glazbene preferencije u glavnom gradu Hrvatske.

Čak 65% mladih između 18 i 30 godina navodi cajke kao glazbeni žanr koji najčešće slušaju. Ovaj podatak je iznenadio mnoge, s obzirom na to da su tradicionalno popularni žanrovi poput rocka, popa i elektronske glazbe imali dominantan utjecaj u urbanim sredinama.

“Jednostavno, cajke su postale sastavni dio naše svakodnevice. U njima nalazimo opuštanje i zabavu, a često se identificiramo s tekstovima pjesama,” kaže Ana, 23-godišnja studentica iz Zagreba. Zagrebački klubovi su također brzo prepoznali ovaj trend te se prilagodili novim preferencijama svoje publike. “U naš klub dolazi sve više mladih koji žele slušati cajke.

@clubh2ozagreb Označi prijatelja s kojim su provodi najluđi🤣🥂 #fyp #zagreb #clubh2ozagreb #hramzabave ♬ original sound – clubH2OZagreb

Mnogi zagrebački maturanti sa sobom su na proslavu na Bundek ponijeli zvučnike.

Na zagrebačkom jezeru odjekivali brojni muzički žanrovi, ali preovladavaju, kako ističe Index. hr, cajke.

Slušali su se Sinan Sakić, Nikola Rokvić, Ćana i brojni drugi srbijanski izvođači. I Vesna Pisarović je neizostavna na feštama mladih u Hrvatskoj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79