Zahiragić: Pokušajte suspendovati izbornu volju Bošnjaka i imat ćete ozbiljne probleme

Zahiragić: Pokušajte suspendovati izbornu volju Bošnjaka i imat ćete ozbiljne probleme


Haris Zahiragić, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo, nakon današnje Konstituirajuće sjednice, između ostalog, izjavio je da lista koju je on predvodio sa najvećim brojem glasova u Kantonu Sarajevo. Istakao je da je ponosan.

– Zadovoljni smo naravno rezultatima, uzimajući u obzir činjenicu da je SDA dobila delegata u Klubu Bošnjaka iz Sarajeva, također je dobila delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije, to jeste naša kolegica Smiljana Viteškić – rekao je Zahiragić.

Dodao je da izborom u Sarajevu i drugim kantonima vrlo zadovoljni.

– SDA će imati jedno u Klubu Srba i Klubu Bošnjaka iz KS – kazao je.

Ističe da SDA nije imala nikoga iz reda Ostalih.

– Klub Ostalih je uprkos Šmitovim izmjenama irelevantan u smislu Doma naroda Parlamenta Federacije i koristim priliku da apelujem da se i drugi građani u tom Parlamentarnom domu koji jeste gornji dom, prepoznaju kao takvi, da dobiju i oni prava kakva pripadaju i konstitutivnim narodima – poručio je on, te dodao:

– Onaj ko pokušava suspendovati, govorim u svoje lično ime, izbornu volju bošnjačkog naroda koja je oličje u Klubu Bošnjaka Parlamenta Federacije, imat će ozbiljne probleme sa onim ljudima čije su glasove pokušali nedemokratski, na neprincipijelan način pridobiti.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija