Zahiragić: Vlada KS traži od grobara da nadziru izražavanje saučešća, kakav je ovo cirkus?

Zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić osvrnuo se na novu naredbu Kriznog štaba KS koja je u primjeni od sutra.

Izdvojio je dio naredbe prema kojoj su dozvoljena okupljanja na sahranama do najviše 25 osoba, uz zabranu da se saučešće ožalošćenim izražava bliskim kontaktom. Također, tu je i naredba upravama groblja za obavezno nadziranje pridržavanja epidemijskih mjera propisanih za okupljanja na sahranama i izražavanja saućešća ožalošćenim.

Zahiragić je ove naredbe prokomentarisao na svome Facebook profilu.

– Zanemarit ćemo to što je Vlada KS iz naredbi izostavila dženazu, a stavila samo sahranu, ali da ne cjepidlačimo sada, vjerujem da su i na njih mislili. Međutim, nije poznato u ljudskoj historiji da je neki organ vlasti zabranio izražavanje saučešća! I to nije sve, naložili su upravama grobalja, a ovi će opet to spustiti na grobare, da nadziru izražavaju li ljudi saučešća bliskim kontaktom. Kakav je ovo cirkus? Ko su ovi ljudi? – zapitao se Zahiragić.

No, tu nije kraj iščuđavanju i ismijavanju novih mjera, koje će biti u primjeni od sutra u KS prenosi Faktor.

Krizni štab je u toj svojoj naredbi, naime, preporučio i da se vjerski obredi kad god je to moguće prenose putem radio, tv programa ili na drugi način koji će omogućiti vjernicima da prisustvuju vjerskom obredu bez dolaska u vjerske objekte.

Korisnici društvenih mreža ovu su preporuku razdragano dočekali te su komentarisali i u šali postavljali pitanja: “Da li to Vlada traži da džuma bude preko zooma?”.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79