ZAJEDNIČKA AKCIJA GP I UIO: U BIH STIGLA VELIKA KOLIČINA DROGE

Prilikom detaljne kontrole brzih pošiljki službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su veću količinu narkotika, a konkretno kokaina, heroina, THC-a, opijuma sa primjesama drugih opijata i amphetamina.

Prilikom redovne kontrole brzih pošiljki od strane carinskih službenika primjećena je pošiljka sa sumnjivom supstancom deklarisanom na fizičko lice.

U saradnji sa Graničnom policijom BiH prilikom testiranja, uređaj za otkrivanje narkotika pokazao je da pošiljka sadrži jedan kilogram kokaina, heroina, THC-a, i opiuma sa primjesama drugih opijata.

O istom je Granična policija BiH obavjestila Tužilaštvo BiH. Pošiljka je zadržana kod UIO do izdavanja naredbe od strane tužioca za izuzimanje predmeta, zbog istrage.

Također, prilikom kontrole pošiljki pristiglih brzom poštom carinski službenik je primjetio sumnjivu praškastu materiju deklarisanu kao uzorak jednog lijeka. U saradnji sa Graničnom policijom aerodrom Sarajevo izvršeno je testiranje pošiljke i za istu se uz pomoć uređaja za narkotike i psa za otkrivanje narkotika utvrdilo da se radi o 1,5 kg kokaina sa primjesama drugih opijata.

Za navedenu pošiljku je Tužilac izdao naredbu za izuzimanje predmeta i ista se nalazi u Tužilaštvu BiH.

U još jkednom slučaju prilikom pregleda pristigle pošiljke putem brzih pošta primjećena je pošijka sa tabletama AMHETAMINE 20mg, 270 komada deklarisana na ime stranog državljanina sa inicijalima B.K.

Tablete su bile upakovane u dvije bočice, u jednoj bočici se nalazilo 180 kapsula, a u drugoj bočici se nalazilo 90 tableta amphetamina. Na bočicama se nalazilo ime primaoca, a tablete su bile izdane od strane liječnika van BiH.

Predmet je preuzela Granična policija BiH na način da je kontaktirala dežurnog tužioca, koji je uvidom u dokumentaciju i uzevši izjavu od primaoca nedozvoljenog lijeka u BiH, odobrio da se pošiljka vrati pošiljaocu bez oduzimanja iste.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments